UDANG GORENG 2 RASA


.
Bahan-bahan :
1/2 kg udang
Garam dan kunyit
Sos cili
Kicap
Bawang merah
Bawang putih
Daun bawang (dipotong)
Cili besar ( dihiris)
Sedikit air
Garam secukup rasa
Minyak
Cara penyediaannya :
1. Bersihkan udang. Gaulkan dengan garam dan kunyit.
2. Panaskan kuali... Masukkan minyak... Apabila minyak panas, gorengkan udang seketika.... Angkat dan ketepikan.....
3. Dengan kuali yang sama... tumiskan bawang merah dan bawang putih....
4. Masukkan sos cili dan kicap...
5. Maukkan sedikit air - kalau nak lebih kuah, masukkan air banyak sikit....
6. Dah mendidih kuah... Masukkan udang....
7. Masukkan garam secukup rasa.....
8. Masukkan daun bawang dan hirisan cili besar.... Kacau rata....
9. Dah masak.... bolehlah diangkat dan dihidangkan....
.
https://www.facebook.com/resepisedapsentiasa/
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: