AISKRIM COKLAT


Bahan-bahannya:
4 biji kuning telur
1/2 cwn gula
500 ml susu segar
1 sudu teh tpg jagung
3 sudu besar serbuk koko
250 gm krim putar
Cara membuatnya:
1~ Masak kesemua bahan kecuali krim putar dan biarkan sejuk.
2~ Setelah sejuk tuangkan didlm bekas bertutup dan msukkan kedlm freezer selama 2jam.
3~ Pukul krim putar sehingga pekat (terbentuk garis2 melengkung pd krim).
4~ Campurkan krim putar bersama bahan 1,gaul rata dgn senduk shj.
5~ Simpan dlm freezer semalaman.
6~ Setelah itu,keluarkan dan pukul dgn mixer sehingga aiskrim aiskrim kmbang 2x ganda bnyaknya.
7~ Masukkan aiskrim kedlm bekas bertutup dan simpan dlm freezer sehingga mengeras dan bolehlah dihidangkan.
8~ Sebagai tambahan anda boleh campurkan coklat chip,coco crunch atau coklat kit kat diatasnya.
Sumber : Dapur MK
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: