SAMOSA DAGING


Bahan-bahan:
1 bungkus kulit popia
400gm daging kisar - ramly
2 biji kentang - dipotong dadu kecil
2 labu bawang besar - dipotong dadu kecil*
3 ulas bawang putih - tumbuk*
2 sudu serbuk kari daging
Garam
Serbuk perasa
Daun sup - potong halus
Cara:
1. Panaskan 2 sudu minyak masak, tumiskan bahan bertanda * hingga kekuningan.
2. Masukkan serbuk kari, daging dan kentang, masak diatas api kecil hingga kentang menjadi lembut, letak sedikit air jika perlu.
3. Masukkan garam dan serbuk perasa secukup rasa.
4. Akhir sekali masukkan daun sup, sejukkan.
5. Ambil sekeping kulit popia, isikan inti ke atas kulit popia tu, tutup lipat tiga segi dan gamkan menggunakan putih telur. Ulang hingga habis.
6. Panaskan minyak, goreng hingga garing. Siap sedia untuk dihidangkan.
Sumber: Resepi Kuih Tradisional & moden
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: