Resepi Kek Gulung Coklat


Bahan-Bahan:
70gm tepung gandum | diayak
60gm gula kastor
60ml minyak jagung
3 biji telur gred A
1 sudu makan susu tepung
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu teh ovalette
– Sedikit pewarna coklat
Bahan Inti – Sedikit krim
Cara Membuat:
1. Satukan kesemua bahan di dalam mangkuk dan putar sehingga kembang.
2. Masukkan minyak jagung sedikit demi sedikit dan kacau sehingga sebati.
3. Masukkan pewarna coklat dan gaulkan rata.
4. Tuangkan adunan ke dalam dan bakar pada suhu 180C.
5. Setelah masak, keluarkan terus dari ketuhar dan terbalikkan kek. Sejukkan seketika.
6. Sapukan krim di atasnya dan gulung kemas kek.
Sumber: ResepiBonda
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: